لیزر باعث نازایی میشود؟ بررسی تخصصی و علمی لیزر مو

لیزر باعث نازایی میشود؟ بررسی تخصصی و علمی لیزر مو

بازدید

6 دقیقه

لیزر موهای زائد یکی از روش های محبوب و مدرن حذف مو ‌های زائد است که از زمان روی کار آمدن تا به حال شایعات زیادی پیرامون آن شنیده می شود. یکی از شایعات رایج در مورد این روش زیبایی این است که سبب ناباروری در مردان یا زنان خواهد شد. بسیاری از مردان و زنانی که در سنین باروری قرار دارند، با این پرسش مواجه می شوند که آیا لیزر باعث نازایی میشود؟ در این مطلب از سایت شرکت تجهیزات پزشکی بسیم رویان طب به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت. همراه ما باشید!

معرفی لیزر موهای زائد

پیش از اینکه به پرسش “آیا لیزر باعث نازایی میشود” پاسخ دهیم، به طور مختصر شما را با این متد زیبایی آشنا خواهیم کرد. دستگاه لیزر با استفاده از دستگاه هایی با فناوری های مختلف اشعه های متمرکز، نور را به فولیکول های مو در تحتانی ترین لایه های پوست ارسال می کند. این فرآیند زیبایی باید طی چندین جلسه مختلف انجام گیرد تا فولیکول های مو ضعیف شوند و امکان رشد مجدد موهای زائد برای یک بازه زمانی طولانی از بین برود.

لیزر موهای زائد در قسمت های مختلف بدن از جمله بیکینی انجام می گیرد که همین مسئله سبب شده  برخی تصور کنند اشعه منتشر شده از لیزر سبب ناباروری آنها می شود.‌ این روش زیبایی مانند هر روش دیگر، امکان دارد با عوارض جزیی همراه باشد. اما هیچکدام از این عوارض، خطرناک نیستند و نمی توانند آسیب جدی به افراد وارد کنند.

تاثیرات لیزر موهای زائد بر نازایی

تا کنون مطالعات زیادی روی فرایند لیزر موهای زائد انجام شده است. اما تا کنون هیچکسی نتوانسته با ارائه مدرک علمی و معتبر، این موضوع را ثابت کند که لیزر باعث نازایی میشود. در این بخش برای روشن تر شدن این موضوع،  تاثیرات مستقیم و غیر مستقیم لیزر بر اندام باروری را به طور علمی شرح خواهیم داد.

-این فرآیند زیبایی هیچ گونه دسترسی مستقیمی بر اندام های تناسلی یا دستگاه هورمونی بدن زنان و مردان ندارد؛ از این رو تأثیر منفی نیز روی باروری نخواهد گذاشت. اما اگر لیزر توسط دستگاه با کیفیت و اپراتور کاربلد انجام نشود، ممکن است مشکلاتی به وجود آورد که این مشکلات به صورت غیرمستقیم سلامتی افراد را در معرض خطر قرار خواهند داد. ‌

-یکی از عوارض شایع که معمولا بعد از لیزر موهای زائد دیده می شود، التهاب و سوختگی پوست است. پوست سوخته و ملتهب به فولیکول های مو صدماتی می رساند که در رشد مو اثرات نامطلوبی دارد. این اثرات منفی نیز به صورت غیر مستقیم سبب ناباروری در میان بانوان و اقایان می شود.

-از دیگر پیامدهای بد سوختگی پوست، عفونت ناحیه تناسلی است و تا زمانی که کاملا بهبودی نیابد، روی باروری تاثیرات منفی دارد. این مشکل به معنای ناباروری افراد برای همیشه نیست و همینکه عفونت درمان شود، مشکل هم رفع خواهد شد.  همچنین دستگاه هایی مثل  پلتفرم لیزر Xlase  با داشتن سیستم کولینگ قدرتمند، از سوختگی پوست شما جلوگیری خواهند کرد. برای خرید دستگاه لیز موهای زائد و استفاده از مزایای این دستگاه بسیم رویان طب را انتخاب کنید.

-از دیگر پیامدهای منفی غیر مستقیم این روش، تغییرات هورمونی است. بسیاری از افراد قبل از انجام این روش اضطراب و نگرانی هایی  دارند که این استرس اختلالاتی در هورمون های آنها به وجود می آورد. از آنجایی که میان هورمون ها و باروری رابطه مستقیمی وجود دارد، تا متعادل شدن هورمون ها احتمال باروری کاهش می یابد.‌

تا به اینجا بدون هیچ گونه تعصبی روی فناوری لیزر و با تکیه بر داده های علمی، تا حدی پاسخ سوال آیا لیزر باعث نازایی میشود؟ را روشن نمودیم. در ادامه با ما باشید تا به جنبه های دیگر ارتباط بین لیزر و ناباروری بپردازیم.

تاثیرات لیزر موهای زائد بر سیستم تناسلی

همانگونه که تا اینجا متوجه شدید، این روش زیبایی به طور مستقیم با سیستم تناسلی ازتباطی ندارد، اما روی پوست و بافت محیط پیرامون دستگاه تناسلی بانوان و آقایان تأثیر خواهد گذاشت. در  صورتی که روی پوست این نواحی در زمان لقاح یا لانه گزینی زخمی به وجود بیاید، ممکن است باروری با عدم موفقیت روبرو شود. علت ایجاد چنین زخمی هم ممکن است اشتباه اپراتور یا استفاده از دستگاه غیراستاندارد باشد.

از سوی دیگر هر گونه التهاب و زخمی در این ناحیه، سبب تاثیرات نامطلوبی بر تعداد و کیفیت مخاط دهانه رحم می شود. تا زمانی که اسکار در این ناحیه از پوست وجود دارد، احتمال باروری کاهش می یابد.

آیا لیزر باعث نازایی میشود؟

حال که به طور علمی و تخصصی با تاثیرات لیزر موهای زائد بر باروری آشنا شدید، به سوال آیا لیزر باعث نازایی میشود؟ به صراحت پاسخ منفی می دهیم. این روش روی اندام باروری بانوان و آقایان هیچ گونه تأثیر مستقیمی ندارد و تاثیرات غیر مستقیم آن نیز احتمالی است. لیزر موهای زائد فقط روی پوست، رنگدانه و فولیکول های مو تأثیر می گذارد تا عملیات حذف موهای زائد را در طی چندین جلسه با موفقیت به پایان برساند‌.

در واقع پرتو لیزر تحت هیچ گونه شرایطی به اندام های تناسلی مانند بیضه ها و رحم نفوذ نمی کند و بر خلاف باور عامه گرمای ناشی از آن تاثیرات نامطلوبی روی اسپرم مردان نیز ندارد. در صورتی که لیزر اثرات منفی روی باروری داشت، از سوی وزارت بهداشت تاییدیه نمی گرفت.

امروزه لیزر موهای زائد به عنوان یک روش علمی و بدون عوارض با دستگاه های پیشرفته مانند دستگاه پلتفرم OXE، پلتفرم لیزر Xlase، لیزر الکساندرایت و… در سراسر جهان انجام می شود. شما فقط باید در زمان انتخاب این روش در حذف موهای زائد، در مورد کلینیک، پزشک و نوع دستگاه به خوبی تحقیق کنید تا از عوارضی مانند سوختگی، عفونت، اسکار و… در امان بمانید.

جمع بندی

همانگونه که در این مطلب متوجه شدید، لیزر موهای زائد به صورت غیر مستقیم و در صورت بروز عوارضی چون اسکار، تغییر هورمون، عفونت و… تأثیر نامطلوبی بر باروری خواهد داشت و به طور قطعی نمی توان گفت که لیزر باعث نازایی میشود. اگر کلینیک های زیبایی از دستگاه های پیشرفته و مدرنی مانند دستگاه لیزر الکساندرایت استفاده کنند، تمام این احتمالات نیز از بین می رود.‌ همچنین مهارت اپراتور هم در این زمینه اهمیت زیادی دارد.

منبع1           منبع2

دیدگاه کاربران
ثبت نظر
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

مقالات مرتبط

keyboard_arrow_up

درحال آپلود

0%
طراحی و توسعه توسط