لیزر فرکشنال و میکرونیدلینگ چه تفاوتی دارد؟

لیزر فرکشنال و میکرونیدلینگ چه تفاوتی دارد؟

بازدید

10 دقیقه

از گذشته های دور تاکنون، خانم ها روش های مختلفی را برای جوانسازی پوستشان امتحان می کنند. روش ها و دستگاه های مختلفی برای این منظور وجود داشته که هر کدام از آن ها ویژگی های خاص خود را دارند. شما باید با توجه به شرایط و نیازهای پوستتان، مناسب ترین آن ها را انتخاب کنید.

لیزر فرکشنال و میکرونیدلینگ، دو روش عالی برای شادابی و درمان انواع مشکلات پوست هستند. برخی از افراد، این دو روش را یکی می دانند، در حالی که تفاوت هایی نسبت به هم دارند. ما در این مطلب از سایت شرکت تجهیزات پزشکی بسیم رویان طب قصد داریم این تفاوت ها را به شما معرفی کنیم. اگر قصد انجام هر کدام از این روش های درمانی را دارید، تا انتها با ما همراه شوید.

میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ یکی از نوآوری های جدید است که انواع مختلفی از بیماری های پوستی را درمان می کند. برای اینکه تفاوت میان این روش با لیزر فرکشنال را درک کنید، ابتدا توضیحات مفیدی را در خصوص آن ها به شما ارائه می دهیم.

میکرونیدلینگ از سوزن های ریزی استفاده می کند که فشار و ضربه های ملایمی را روی پوست شما اعمال خواهد کرد. این سوزن ها هزاران زخم میکرودرمال را بر سطح پوستتان ایجاد می کنند. این آسیب های میکرودرمال، سیگنالی را به پوست شما می فرستند تا روند بهبودی آغاز شود. سیگنال ارسال شده، تولید کلاژن را افزایش می دهد و سلول های پوستی سالم را بهبود می بخشد. با توجه به اینکه این روش، به واکنش پوست سالم متکی بوده، در بیماران جوان تر که احتمال چرخه تجدید سلولی سریع تر است، جوابگویی بهتری دارد.

مزایا و معایب میکرونیدلینگ

لیزر فرکشنال و میکرونیدلینگ تا حدودی می توانند تاثیرات یکسانی را روی پوست بگذارند. به طور کلی میکرونیدلینگ به عنوان یک لایه برداری عمل می کند که انواع لکه های ایجاد شده روی پوست شما را از بین می برد. علاوه بر این، باعث کوچک شدن منافذ، از بین بردن اسکار، شفافیت پوست، بالا بردن حالت ارتجاعی پوست، کلاژن سازی، بهبود استرچ مارک ها و… می شود.

بدین معنی که شما با انجام یک روش درمان پوستی، از چندین مشکل پوستی خلاص می شوید. اپراتور با توجه به مشکلاتی پوستی شما، سوزن هایی را در عمق های مختلفی تنظیم می کند و همین عامل باعث می شود تا دوره درمان افراد با همدیگر متفاوت باشد. زمان بهبود صورت بعد از انجام این کار، از چند روز تا یک هفته است.

یکی از مهم ترین مزیت های میکرونیدلینگ این است که پوست صورت و گردن شما را سفت و محکم می کند. در حالی که عوارض بسیار کمی دارد و شما درد و خونریزی نخواهید داشت یا به عفونت های پوستی مبتلا نمی شوید.

بعد از انجام میکرونیدلینگ ممکن است تا چند روز کمی آفتاب سوخته به نظر برسید. به یاد داشته باشید که قبل از پوسته پوسته شدن، به هیچ عنوان نباید از محصولات آرایشی استفاده کنید. در صورت استفاده از لوازم آرایشی ممکن است به پوستتان آسیب های جدی وارد شود.

موارد منع مصرف میکرونیدلینگ

با توجه به اینکه در این روش از گرما و حرارت استفاده نمی شود، به طور کلی برای انواع مدل پوست بی خطر است. با این حال افرادی که جوش های زیادی روی صورت دارند، نباید از آن استفاده کنند؛ چرا که سوزن های میکرونیدلینگ، جوش ها را می ترکانند و مایع داخل آن را به قسمت های دیگر صورت انتقال می دهند. علاوه بر این، افراد زیر نباید این روش را امتحان کنند:

  • افراد دیابتی
  • خانم های باردار
  • افرادی که عفونت بدنی یا مشکل سیستم ایمنی بدن دارند
  • خانم های شیرده
  • افراد مبتلا به کلوئید و هموفیلی

لیزر فرکشنال

یکی از تفاوت های لیزر فرکشنال و میکرونیدلینگ این است که لیزر فرکشنال در دو مدل مختلف وجود دارد. در ادامه این روش ها را برایتان توضیح می دهیم تا به راحتی بتوانید از میان آن ها انتخاب کنید.

لایه برداری با لیزر فرکشنال  CO2

در این روش از یک لوله حاوی دی اکسید کربن استفاده می کنند تا بتوانند نور مادون قرمز را به پوست برسانند و در نتیجه زخم های میکرودرمال را در بافت پوست به وجود می آورند. پوست شما نورهای مادون قرمز را به خود جذب می کند و بافت صورت تبخیر می شود؛ در نتیجه سلول ها پیر و آسیب دیده لایه بیرونی پوست که تحت درمان است، حذف می شود.

آسیب های حرارتی که در اثر این لیزر ایجاد می شود، کلاژن پوست را منقبض کرده و پوست را سفت می کند. به طور کلی این روش، تولید کلاژن جدید را همراه با نوسازی سلول های سالم پوست، افزایش می دهد.

مزایا و معایب لیزر فرکشنال  CO2

مزایا و معایب لیزر فرکشنال و میکرونیدلینگ، شباهت های بسیار زیادی بهم دارند. لیزر فرکشنال از تمام مزایای میکرونیدلینگ بهره می برد، با این تفاوت که لیزر فرکشنال، نسبت به میکرونیدلینگ قوی تر عمل می کند. علاوه بر این ها، با استفاده از لیزر فرکشنال CO2 می توان انواع ضایعات پوستی مانند جای خال، جای آبله مرغان و… را از بین برد.

عوارض جانبی این روش نسبت به روش های لایه برداری دیگر، بسیار کم تر است و در همان جلسه اول می توان به نتیجه مطلوب رسید؛ با این حال تا دو هفته بعد از لیزر سطح پوستتان کمی پوسته پوسته می شود. در این مدت می توانید از آبرسان و مرطوب کننده صورت استفاده کنید. با توجه به قوی بودن این روش، پوست صورتتان کمی نازک می شود؛ به همین دلیل باید در طول روز، ضدآفتاب را از یاد نبرید.

موارد منع مصرف لیزر فرکشنال

در این روش نیز چندین منع مصرف وجود دارد که باید به آن ها توجه داشته باشید:

  • وجود عفونت در ناحیه درمانی مورد نظر
  • بیمارانی که در 6 ماه گذشته از ایزوترتینوئین استفاده کرده‌اند.
  • این روش برای افرادی که پوست های تیره ای دارند، توصیه نمی شود.
  • سابقه ایجاد کلوئید بر روی پوست
  • سابقه تبخال شدید

لیزر فرکشنال اربیوم

در این قسمت از مقاله لیزر فرکشنال و میکرونیدلینگ به بررسی لیزر فرکشنال اربیوم می پردازیم. این نوع لیزر برای رساندن انرژی حرارتی به عمق YAG از نور مادون قرمز استفاده می کند. لیزر فرکشنال اربیوم آسیب های میکرودرمال را در لایه میانی پوست ایجاد می کند و به سلول های پیر پوست و کلاژن آسیب می رساند. با این کار سلول های پیر، حذف و باعث تولید کلاژن جدید و تجدید سلول های سالم می شود. به عبارت دیگر، لیزر فرکشنال اربیوم نوعی تبخیر بافت کنترل شده را انجام می دهد و همین امر موجب درمان و التیام پوست آسیب دیده و همچنین بهبود رنگ، خاصیت ارتجاعی و بافت پوست می گردد.

مزایا و معایب لیزر فرکشنال اربیوم

این نوع درمان برای افراد مسن تر مناسب تر است؛ چرا که بافت هایی را مورد هدف قرار می دهد که در زیر سطح پوست وجود دارند و با این کار کلاژن بسیار بیشتری تولید می شود. لیزر فرکشنال اربیوم می تواند صورت شما را حجیم تر و پرتر نشان دهد و با توجه به کلاژن سازی بالا، بیشتر چین و چروک صورت شما را از بین می برد. همچنین باعث یکدست شدن و شفافیت پوست شما می شود.

تعداد بسیاری از مراجعین بعد از انجام این روش، تورم، قرمزی، پوسته پوسته شدن را مشاهده می کنند. در صورت ناپدید نشدن این علائم بعد از چند روز، توصیه می شود که نزد یک پزشک متخصص بروید.

موارد منع مصرف لیزر فرکشنال اربیوم

با توجه به قوی بودن این روش و اینکه در لیزر فرکشنال اربیوم از گرما و حرارت استفاده می شود، پس به هیچ عنوان نباید خانم های باردار، شیرده و افراد دیابتی آن را انجام دهند. دیگر موارد منع مصرف در این روش شامل موارد زیر می شود:

  • افراد مبتلا به زخم های هیپرتروفیک
  • افرادی که دارای زخم های کلوئیدی هستند یا سابقه ایجاد این زخم ها روی بدن را دارند.
  • جای سوختگی بر روی بدن

تفاوت بین لیزر فرکشنال و میکرونیدلینگ

با وجود اینکه لیزر فرکشنال و میکرونیدلینگ بر یک مفهوم مشترک متکی هستند، اما تفاوت هایی نسبت به هم دارند. در این دو روش با استفاده از آسیب رساندن به پوست، می توان به پوستی جوان تر و سالم تر رسید. هر دوی آن ها کلاژن و الاستین پوست را تحریک و تولید می کنند؛ در ننتیجه پوست شما بازسازی می شود.

با این حال، هر تکنیک از روش های مختلفی برای دستیابی به این اهداف استفاده می کند. انواع لیزرهای فرکشنال از انرژی گرمایی برای نفوذ به سطح پوست، گرم کردن بافت ها و تحریک کلاژن ها استفاده می کنند. در حالی که میکرونیدلینگ از سوزن ها برای ایجاد کانال های میکرو در پوست استفاده می کند و بدون ایجاد آسیب حرارتی به اپیدرم محافظ، کلاژن ها را تحریک خواهد کرد.

در کل باید گفت که این دو روش، جزو پرطرفدارترین روش های جوانسازی پوست هستند. شما می توانید با مشورت یک پزشک متخصص پوست، مناسب ترین آن ها را برای حل مشکلات پوستی خود انتخاب کنید. خوشبختانه روش های جوانسازی پوست بسیار متنوع و گسترده هستند. برای مثال هایفوتراپی هم روش دیگری است که می توانید به جای این دو روش، از آن کمک بگیرید. این تکنیک با استفاده از دستگاه های پیشرفته ای مثل هایفو cfu-Elife انجام می شود. برای انجام روش هایفوتراپی در کلینیک زیبایی خود، می توانید از بسیم رویان نسبت به خرید دستگاه هایفو اقدام کنید.

جمع بندی

لیزر فرکشنال و میکرونیدلینگ، دو روش امروزی هستند که در ترمیم و جوانسازی بافت پوست، به شما کمک می کنند. این روش ها می توانند کلاژن های پوست شما را تحریک کنند و چین و پروک پوست شما را کاهش دهند. این دو لایه بردار، از روش های مختلفی برای رسیدن به هدف خود استفاده می کنند که در بخش های قبلی آن ها را برای شما توضیح دادیم.

دیدگاه کاربران
ثبت نظر
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

مقالات مرتبط

keyboard_arrow_up

درحال آپلود

0%
طراحی و توسعه توسط