دلایل سوختگی با لیزر (بهترین درمان سوختگی لیزر)

دلایل سوختگی با لیزر (بهترین درمان سوختگی لیزر)

بازدید

7 دقیقه

لیزر موهای زائد به عنوان بهترین و محبوب ترین روش برای از بین بردن موهای زائد شناخته می شود؛ با این حال، لیزر نیز مانند روش های دیگر، عوارض خاص خود را دارد که ممکن است در تمام افراد بروز پیدا نکند. یکی از عوارض لیزر، سوختگی پوست است و زمانی این اتفاق رخ می دهد که پوست در معرض حرارت بسیار بالا قرار گیرد. در این مطلب از سایت شرکت تجهیزات پزشکی بسیم رویان طب قصد داریم به طور جامع تر به بررسی دلایل سوختگی با لیزر بپردازیم و بگوییم که چگونه می توانید آن را درمان کنید. اگر شما هم در حال انجام این درمان هستید، تا انتها با ما همراه شوید.

اصلی ترین دلایل سوختگی با لیزر چیست؟

عملکرد دستگاه لیزر بدین شکل است که ملانین یا رنگدانه های پوست و موی شما را مورد هدف قرار می دهد؛ از همین رو اگر اپراتور به شیوه درستی از آن استفاده کند، پوست شما دچار سوختگی نمی شود. در ادامه به بررسی دلایل سوختگی با لیزر می پردازیم.

تماس طولانی مدت لیزر با پوست

یکی از اصلی ترین دلایل سوختگی با لیزر این است که پوست تماس طولانی با لیزر پیدا می کند. علاوه بر این، نبود سیستم کولینگ مناسب در چنین شرایطی، احتمال سوختگی را افزایش می دهد. نوع و مدل دستگاه لیزر در این موارد تاثیر بسیار زیادی دارد.

امروزه دستگاه های لیزر پیشرفت زیادی داشته اند و در نمونه های جدید این مشکل را تا حد زیادی حل کرده اند. دستگاه های جدید لیزر، دارای یک خنک کننده قوی تر و کارآمدتر هستند و احتمال سوختگی را تا حد زیادی کاهش داده اند. برای مثال می توان به دستگاه هایی همچون پلتفرم لیزر x-lase اشاره کرد که آسیب های ناشی از لیزر را به حداقل می رسانند.

یکی دیگر از مواردی که مانع از سوختن پوست بدن با لیزر می شود، استفاده از ژل است. ژل های مخصوص لیزر اجازه نمی دهند که پوست بدنتان خشک شود و بسوزد؛ اما اگر همین ژل روی پوستتان خشک شود، سوختگی را تشدید خواهد کرد. از همین رو مهارت اپراتور در استفاده از ژل هم اهمیت زیادی دارد.

تیره بودن رنگ پوست

به طور کلی پوست های سالم در برابر نور خورشید و نورهای مصنوعی واکنش دفاعی نشان می دهند. زمانی که پوست در برابر نور قرار می گیرد، سلول های ملانوسیت طی یک سری واکنش های شیمیایی، ملانین تولید می کنند؛ سپس ملانوسیت به کمک سایر سلول های درم، این ملانین ها را در سطح پوست پخش خواهند کرد و باعث تیره تر شدن پوست می شوند.

زمانی که لیزر انجام می دهید، انرژی گرمایی دستگاه توسط فولیکول های مو جذب خواهد شد؛ چرا که ملانین موجود در مو بیشتر از پوست است. اگر پوست بدن شما تیره باشد، یعنی ملانین زیادی در آن وجود دارد و در چنین شرایطی ممکن است انرژی گرمایی دستگاه لیزر، از مو به سمت پوست منحرف شود. به عبارتی، علاوه بر مو، پوست شما نیز گرما را دریافت می کند و همین عامل موجب می گردد تا پوست شما آسیب ببیند.

کم بودن مهارت اپراتور لیزر مو

همانطور که گفتیم، دستگاه لیزر برای از بین بردن موهای زائد به فولیکول های مو حرارت می رساند. درجه حرارت و نحوه استفاده از دستگاه اهمیت بسیار زیادی دارد. با توجه به این توضیحات می توان گفت یکی از دلایل سوختگی با لیزر این است که اپراتور لیزر، مهارت و تخصص کافی در مورد استفاده از دستگاه را ندارد.

دستگاه لیزر، تنظیمات و گزینه های بسیاری دارد و اپراتور باید در مورد تمامی آن ها اطلاعات کافی داشته باشد. در صورتی که اپراتور تنظیمات متناسب با نوع و رنگ پوست شما را به درستی انتخاب نکند، به احتمال زیاد پوستتان دچار سوختگی می شود.

حرارت بالای دستگاه

حرارت دستگاه لیزر را با توجه به تعداد جلسات درمان شما تنظیم می کنند. اگر حرارت دستگاه را بیش از حالت معمول بالا ببرند و پوست شما توان تحمل دما را نداشته باشد، احتمال بروز التهاب، سوختگی، تاول و قرمزی وجود دارد.

چگونه می توان از سوختگی پوست جلوگیری کرد؟

بعد از اینکه دلایل سوختگی با لیزر را بررسی کردیم، بهتر است در مورد راه های پیشگیری از آن نیز اطلاعاتی به شما ارائه دهیم:

  • یک مرکز لیزر معتبر و با سابقه درخشان را انتخاب کنید.
  • چند هفته قبل از انجام لیزر، از هیچ روشی برای برنزه کرده بدنتان استفاده نکنید.
  • استفاده از روش های اصلاح مو مانند اپیلاسیون، موم انداختن و کندن موها ممنوع است.
  • استفاده از محصولاتی که پوست بدن را تحریک می کنند، موجب می شود تا بدنتان آسیب ببیند. این محصولات شامل مواردی همچون لایه بردارها و رتینوئیدها می شوند.
  • بعد از لیزر تا 24 سال حمام نروید و از آب داغ استفاده نکنید.
  • اگر در معرض نور خورشید قرار می گیرید، به پوستتان ضدآفتاب با SPF بالا بزنید

درمان سوختگی با لیزر

بعد از اینکه پوست دچار سوختگی شد، باید به فکر درمان آن باشید؛ چرا که درمان سریع آن اجازه نمی دهد اثر سوختگی به جای بماند. اگر شدت سوختگی پوست پایین باشد، روش های زیر می تواند تاثیر زیادی روی بهبود آن بگذارد:

از نور خورشید و UV دوری کنید

در حالت عادی اشعه ماوراء بنفش می تواند تاثیرات منفی روی پوست گذاشته و به آن آسیب برساند. اگر لیزر باعث ایجاد سوختگی در پوست شما شده باشد، تاثیر منفی نور خورشید بیشتر می شود. برای درمان سوختگی پوست، در ابتدا باید از تابش مستقیم نور خورشید روی پوست خودداری کنید.

دوش آب سرد بگیرید

اگر احساس کردید که بدنتان دچار سوختگی یا تاول شده، بهتر است بعد از گذشت 24 ساعت دوش آب سرد بگیرید. برخی از متخصصین معتقدند که با استفاده از یخ می توان شدت سوختگی را کاهش داد؛ اما به خاطر داشته باشید که نمی توانید یخ را به طور مستقیم روی پوستتان قرار دهید و باید حتما یک پارچه نخی به دور آن بپیچید.

از ترمیم کننده استفاده کنید

تفاوتی ندارد که دلیل سوختگی با لیزر چیست، در هر صورت ترمیم کننده می تواند اثر سوختگی را از بین ببرد. ترمیم کننده یکی از بهترین روش ها برای از بین بردن اثر سوختگی از روی بدن است. برای اثرگذاری بهتر این کرم، باید در طول شبانه روز دو بار آن را روی ناحیه تحت درمان بمالید.

ژل آلوئه روی سوختگی بمالید

ژل آلوئه ورا یک تسکین دهنده بسیار قوی است و در درمان سوختگی به شما کمک می کند. بعد از جلسه لیزر، این ژل را تا سه روز به ناحیه آسیب دیده بمالید. ژل آلوئه ورا دارای خاصیت ضدالتهابی است و زخم را مرطوب نگه می دارد؛ از همین رو روند بهبودی پوست را تسریع می بخشد.

از یک لایه بردار استفاده کنید

اگر ترمیم کننده استفاده کردید اما اثر سوختگی تا حد زیادی روی پوست شما ماند، می توانید از کرم ها و سرم های لایه بردار استفاده کنید؛ اما به خاطر داشته باشید که بعد از استفاده از این کرم ها، اجازه ندارید که جلسات لیزر را ادامه دهید.

جمع بندی

یکی از عوارض ناشی از لیزر موهای زائد، سوختگی پوست است. ما در این مطلب دلایل سوختگی با لیزر را مورد بررسی قرار دادیم. با رعایت نکات گفته شده می توانید از سوختن پوست خود جلوگیری کنید. اگر به هر دلیلی پوستتان دچار سوختگی با لیزر شد، می توانید از روش هایی که گفتیم برای درمان آن اقدام نمایید.

منبع 1  منبع 2   منبع 3   منبع 4    منبع 5

دیدگاه کاربران
ثبت نظر
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

مقالات مرتبط

keyboard_arrow_up

درحال آپلود

0%
طراحی و توسعه توسط