جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد چه دلایلی دارد؟

جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد چه دلایلی دارد؟

بازدید

7 دقیقه

لیزر، بهترین و کارآمدترین روش برای از بین بردن یا کم کردن موهای زائد است. با وجود اینکه عوارض ناشی از لیزر بسیار کم و نادر است، احتمال دارد بدن برخی از افراد به این دستگاه واکنش نشان دهد. آکنه یکی از شایع ترین عوارض دستگاه لیزر به شمار می رود که برای افراد آزار دهنده است.

در این مطلب از سایت شرکت تجهیزات پزشکی بسیم رویان طب قصد داریم به شما بگوییم که دلیل بروز آکنه بعد از لیزر موهای زائد چیست و چند راه درمان آن را برایتان نام ببریم. اگر شما هم با جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد مشکل دارید، در این مطلب ما راه همراهی کنید.

دلایل جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد

عوامل متعددی وجود دارند که باعث می شوند بعد از لیزر موهای زائد، شاهد بروز جوش و آکنه روی صورت یا بدن خود باشید. برای اینکه بتوانید از بروز جوش پیشگیری کرده یا جوش ها را درمان کنید، باید در ابتدا در مورد بروز آن ها اطلاعات دقیقی داشته باشید. اصلی ترین دلایل جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد، شامل موارد زیر می شوند:

فولیکولیت

یکی از شایع ترین بیماری های پوستی، فولیکولیت است که به دلیل التهابات یا عفونت فولیکول مو به وجود می آید. گرمای تولید شده توسط دستگاه در طی لیزر موهای زائد، باعث باز شدن منافذ پوست می شود؛ در نتیجه احتمال ابتلا به عفونت های پوستی در شما بالا می رود. به عبارت دیگر، گرمای ناشی از لیزر باعث تحریک پوست شما می گردد و در نتیجه ممکن است شاهد برآمدگی های قرمز رنگ و جوش های التهابی روی پوست باشید.

عفونت باکتریایی

لیزر موهای زائد می تواند تعادل طبیعی باکتریایی پوست را به هم بریزد و این باعث رشد بیش از حد باکتری و ایجاد جوش روی بدن می شود. عفونت باکتریایی معمولا بلافاصله بعد از جلسه لیزر رخ می دهد و جوش ها ظاهر می گردند.

موهای برگشت داده شده

در برخی از موارد، موها به جای اینکه بیرون بیایند، به داخل پوست رشد می کنند و با عنوان موهای زیر پوستی شناخته می شوند. یکی از اصلی ترین دلایل جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد، موهای زیرپوستی بوده که معمولا با التهاب و قرمزی همراه هستند.

هیپرپیگمانتاسیون پس از التهاب

لیزر موهای زائد معمولا باعث ایجاد هیپرپیگمانتاسیون پس از التهاب (PIH) خواهند شد. زمانی این اتفاق رخ می دهد که پوست شما ملتهب باشد و بیش از حد ملانین تولید کند؛ در نتیجه هیپرپیگمانتاسیون پس از التهاب می تواند باعث ایجاد لکه های تیره روی پوست شود. PIH شباهت بسیار زیادی با آکنه دارد و ممکن است که به اشتباه تشخیص داده شوند.

حساسیت پوستی

معمولا افرادی که پوست حساسی دارند، بعد از لیزر موهای زائد، جوش می زنند؛ چرا که انرژی و گرمای لیزر می تواند باعث تحریک و ملتهب شدن پوست های حساس شود.

عدم مراقبت های مناسب

بعد از اتمام جلسه لیزر، باید چندین نکته بسیار مهم را رعایت کنید؛ برای مثال اجازه ندارید تا 24 ساعت بعد از لیزر، دوش بگیرید یا نباید هیچ گونه ضد تعریق و هر گونه پمادی را به ناحیه های تحت درمان بمالید.

درمان آکنه بعد از لیزر موهای زائد

اگر شما هم بعد از لیزر دچار آکنه می شوید، در ابتدا می توانید از درمان های رایج برای از بین بردن آن ها استفاده کنید. در صورتی که از روش ها و درمان های رایج نتیجه نگرفتید، بهتر است از یک متخصص مشورت بگیرید. درمان های رایج آکنه بعد از لیزر موهای زائد، شامل موارد زیر می شوند:

رعایت بهداشت

یکی از بهترین و ساده ترین روش ها برای اینکه بتوانید از ایجاد آکنه بعد از لیزر جلوگیری کنید این است که بهداشت فردی خود را رعایت نمایید. با وجود اینکه حمام کردن بعد از لیزر ممنوع خواهد بود، اما باید مطمئن شوید که ژل یا هیچ ماده دیگری روی بدنتان نمانده است.

داروهای موضعی

برای کمک به کاهش تورم، باز کردن منافذ پوست و از بین بردن باکتری های تولید کننده جوش، می توانید از داروهای موضعی استفاده کنید. این داروها باید حاوی بنزوئیل پراکسید، اسید سالیسیلیک یا رتینوئیدها باشند و آن را مستقیما به پوستتان بزنید.

داروهای خوراکی

گاهی اوقات پزشکان متخصص برای درمان جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد، استفاده از داروهای خوراکی را توصیه می کنند. معمولا عفونت های باکتریایی باعث ایجاد جوش و آکنه می شوند که با داروهای خوراکی مانند داکسی سایکلین یا مینوسیکلین می توان آن ها را درمان کرد. پزشکان برای زنانی که آکنه های هورمونی دارند، داروهای مرتبط با هورمون مانند قرص های ضد بارداری تجویز می کنند.

لایه برداری شیمیایی

لایه بردارهای شیمیایی مستقیما روی پوست استفاده می شوند و می توانند خارجی ترین لایه سلول های مرده پوست شما را از بین ببرند و منافذ را باز کنند. به عبارت دیگر، این ماده باعث پاکسازی پوست های مستعد جوش می شود و التهابات پوست را کاهش می دهد؛ از همین رو می توان گفت که یکی از بهترین روش های درمانی برای جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد، استفاده از لایه برداری های شیمیایی است. باید به خاطر داشته باشید که فاصله بین استفاده از این ماده و جلسه لیزر، حداقل دو هفته باشد.

کرم‌ های کورتیکواستروئیدی

معمولا پزشکان برای از بین بردن آکنه بعد از لیزر، کرم های کورتیکواستروئیدی را تجویز می کنند. این نوع کرم ها باعث کاهش التهابات و قرمزی ناشی از آکنه می شوند. علاوه بر این، کرم کورتیکواستروئیدی التهابات ناشی از فولیکولیت و بسیاری از بیماری های پوستی، را تا حد زیادی درمان می کند.

استفاده از ترمیم کننده

ترمیم کننده های شیمیایی و طبیعی بسیاری وجود دارد که به عنوان یک تسکین دهنده عمل می کنند؛ برای مثال ژل آلوئه ورا یکی از بهترین ترمیم کننده های طبیعی است که می تواند آکنه بعد از لیزر را کاهش دهد.

خنک نگه داشتن محیط

یکی از اصلی ترین دلایل جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد این است که در محیط گرم قرار می گیرید؛ از همین رو بهتر است بعد از لیزر، اجازه ندهید که گرمتان شوید و نباید با آب گرم دوش بگیرید.

جمع بندی

با وجود اینکه لیزر موهای زائد طرفداران بسیار زیادی دارد، اما برخی افراد بعد استفاده از این روش، جوش می زنند. دلایل مختلفی وجود دارند که باعث جوش زدن بعد از لیزر موهای زائد می شوند. در این مطلب چند مورد از مهم ترین این موارد را برایتان نام بردیم؛ همچنین گفتیم که برای از جلوگیری از ایجاد آکنه یا از بین بردن آن ها، باید چه کارهایی را انجام دهید.

مهم ترین و ساده ترین نکته برای داشتن پوستی صاف، رعایت نظافت و داشتن روتین پوستی مناسب است. علاوه بر آن، دستگاه لیزر هم می تواند تاثیر زیادی روی جلوگیری از عوارض لیزر مثل جوش زدن داشتن باشد؛ از همین رو توصیه می کنیم حتما برای انجام لیزر از دستگاه های پیشرفته ای مثل پلتفرم لیزر x-lase استفاده کنید.

منبع 1  منبع 2

دیدگاه کاربران
ثبت نظر
هنوز دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است

مقالات مرتبط

keyboard_arrow_up

درحال آپلود

0%
طراحی و توسعه توسط