تاریخچه لیزر درمانی موهای زائد
مزایا و معایب لیزر موهای زائد
موی انسان، مقدار و نحوه توزیع آن، نقش مهمی را در تعریف نمای ظاهری فرد در جامعه کنونی بازی می کند. در بسیاری از پستانداران، مو همچنین به عنوان یک ارگان حسی عمل کرده، در برخی مناطق آناتومیک سبب کاهش اصطحکاک و کمک به انتشار فرومون میشود.
در ضمن از طریق ایجاد عایق حرارتی و تنظیم دما سبب حرارت محافظت در برابر محیط شده، نقشهای اجتماعی و جنسی را نیز ابقا می کند.
افرادی که برای مشاوره در مورد برداشت موهای ناخواسته بدن مراجعه می کنند، عموماً دچار افزایش مو در نواحی نامطلوب بدن به طور ثانویه به علل ژنتیکی یا طبی می باشند. این افراد ممکن است تحت عنوان هیرسوتیسم یا هایپرتریکوز طبقه بندی شده باشند.
مزایا و معایب لیزر موهای زائد
در اغلب موارد افرادی که برای برداشت مو مراجعه میکنند دارای موهایی با توزیع و تراکم طبیعی بوده که به دلایل احساسی، اجتماعی، فرهنگی، زیبایی یا سایر موارد درخواست از بین بردن موها را دارند. در برداشت موها همواره نیاز به روش ایده آلی که هم کارآمد و هم کاربردی باشد، احساس میشده است.
تکنیکهای سنتی برداشت مو شامل اصلاح کردن، استفاده از موم، موچین، موبرهای شیمیایی و الکترولیز میباشند.
در اوایل قرن بیستم، به طور گستردهای از دستگاههای رادیوگرافی برای برداشت موهای صورت خانمها استفاده میشده است. متأسفانه این درمانها با ریسک بالای عوارض و پتانسیل ایجاد کارسیونژنز آتی همراهی داشتند.
مزایای لیزر درمانی موهای زائد
از بین بردن مو با کمک لیزر، در حال حاضر به عنوان نوعی روش مقبول و موفق در درمان موهای ناخواسته شناخته شده است. این روش بیش از الکترولیز مؤثر است و به طور واضح بهترین متد برداشت مناطق وسیع مو در مدت زمان نسبتاً کوتاه میباشد.
معایب لیزر درمانی موهای زائد
توضیحات تئوریکی که پشت برداشت مو با لیزر قرار دارد منطقی به نظر میرسد. اما سؤالات همچنان باقی است. بسیار دشوار است که بیمار ایده آل و پارامترهای درمان ایده آل برای هر بیمار را پیش بینی کنیم. حتی یک بیمار ممکن است در جلسات مختلف درمان به یک پارامتر مشابه جواب متفاوتی بدهد.
تخمین مقدار واقعی انرژی جذب شده به وسیله هر فولیکول مو به دنبال تابش لیزر به پوستی که ناهمگن و چند لایه بوده و دارای خواص فیزیکی آنیزوتروفیک رشد مو در جهات مختلف در اثر لیزر می باشد، غیرممکن است.
مزایا و معایب لیزر موهای زائد
به عـلاوه، از آنجایـی که عمق موهای رشد کرده بر حسب محل بدن، بین ۷-۲ میلیمتر متغیر است، جذب لیزر بر حسب ناحیه آناتومیکی متغیر خواهد بود و در نهایت، درصد موهای آناژن و تلوژن از محلی به محل دیگر و از شخصی به شخص دیگر و از فصلی به فصل دیگر تفاوت دارد.
هنوز به طور کامل روشن نشده است که آیا درمان موهای آناژن در قیاس با موهای تلوژن یا کاتاژن تفاوت دارد یا خیر.
مزایا و معایب لیزر موهای زائد
امروزه بسیاری از مطالعات نشان میدهند که فولیکول مو یک ساختار فوقالعاده انعطافپذیر میباشد و بعد از یک آسیب ظاهراً کشنده ضایعات و ضایعات رنگدانه ای و کک و کک و مک و لک وملاسما و جانکشنال و نووس و خال و بکر و خال و اوتا و لنتیگو و تایپ پوستی و پوست ملانین و فرکل مجدداً رشد میکند.
فلونس خروجی کافی و طول مدت پالس و موجهای مناسب، همراه با کاهش آسیبهای اپیدرمی ناخواسته، موجب درمان مطلوب موهای پیگمانته میشوند.
متأسفانه، درمان موهای سفید یا روشن همچنان رضایت بخش نیست.