میکرونیدلینگ چیست ؟
میکرونیدلینگ که به درمان تحریک کلاژن سازی یا PCI نیز معروف است نوعی روش تحریک مکانیکال جهت ترمیم آسیب های ساختاری پوست است که منجر به بازسازی بافت آسیب دیده و تغییر یافته می گردد. هدف این درمان، بهبود ظاهر و عملکرد پوست میباشد.
طی فرایند میکرونیدلینگ، با استفاده از سوزن های بسیار ریز، میلیون ها میکروکانال در اپیدرم و درم ایجاد میگردد.
وارد کردن سوزن ها به داخل پوست، باعث افزایش انتشار فاکتورهای رشد از فیبروبلاست ها، پلاکت های خونی و بهبود عملکرد فاکتورهای رشد alpha و Beta میگردد. این فرایند منجر به افزایش تولید کلاژن و الاستین توسط فیبروبلاست ها می شود. کراتینوسیت ها نیز به محل نیدلینگ در اپیدرم منتقل شده و در آنجا تکثیر می شوند و در نتیجه باعث افزایش ضخامت اپیدرم می گردند. در این روش نفوذ سوزن به داخل پوست می بایست به حدی باشد که خونریزی های ظریف داخل پوستی ایجاد گردد.
در میکرونیدلینگ اپیدرم سوراخ می شود اما تخریب نمی شود، بنابراین اپی تلیال در مدت زمان کوتاهی بازسازی شده و در نتیجه دوران نقاهت پس از درمان بسیار کوتاه خواهد بود.
به منظور رفع هرگونه ابهامی که ممکن است با شنیدن واژه نیدلینگ (به معنی سوزنکاری) برای شما ایجاد شود، در اینجا توضیحاتی در مورد ماهیت این عمل برای شما ارائه میکنیم:
- میکرونیدلینگ به معنی سوزن زدن برای تزریق نیست.
- میکرونیدلینگ به معنی سوراخ کردن پوست نیست.
- میکرونیدلینگ همان عمل DIY نیست.
درمان های که با میکرونیدلینگ انجام می شود:
- میکرونیدلینگ برای رفع خطوط و چروکهای ریز پوست
- درمان پیری زودرس پوست
- برطرف کردن جای زخم و آثار جراحت
- رفع آثار کشیدگی پوست
- درمان ضایعات رنگدانهای پوست
- رفع لکههای پیری
- درمان علائم بیماری روزاسه
- رفع آکنه
- رفع منافذ باز
- درمان ریزش مو
- درمان استرچ مارک
- درمان ضایعات سوختگی
انواع میکرونیدلینگ :
انواع مختلفی از دستگاههای میکرونیدلینگ با نامهای تجاری مختلف وجود دارند.
- درمارولر
- درماپن
- درما استمپ
درمارولر شبیه به قلممویهای غلتکی کوچکی است که برای رنگآمیزی زاویههای تنگ و نقاطی از ساختمان که دسترسی به آنها مشکل است استفاده میکنید.
عملکرد این دستگاهها مانند غلتکهای هواده چمن است که در فضای سبز و زمینهای چمن استفاده میشود، با این تفاوت که اندازه خیلی کوچکتری دارد و در یک مقیاس مینیاتوری کار میکند. در سر این ابزارها یک سیلندر گرد وجود دارد که حول یک محور افقی میچرخد و روی سطح دوار آن حداقل ۲۰۰ سوزن بسیار ریز تعبیه شده است. در قسمت بالای این ابزار هم یک دستگیره وجود دارد که از آن برای حرکت دادن غلتک بر روی سطح پوست صورت استفاده میشود. شما این وسیله هواده-مانند را با فشار مختصری بر روی پوست صورت میغلتانید و در نتیجه در امتداد مسیر حرکت آن، صدها سوراخ بسیار ریز بر روی پوست ایجاد میشود.
درماپن دقیقاً مشابه با یک خودکار است که نوک گرد و مدور دارد و تعداد زیادی سوزن بسیار ریز روی نوک آن وجود دارد.
نوک این وسیله و سوزنهای آن به وسیله یک موتور الکتریکی کوچک حرکت داده میشود. وقتی که سوزنهای این وسیله به حرکت در میآیند، شبیه به حرکت مُهر زدن، در داخل پوست فرو میروند و خارج میشوند و به این ترتیب تعداد زیادی سوراخ بسیار ریز در پوست ایجاد میکنند.
درما استمپ شبیه به درماپن است ولی اندازه نوک آن بزرگتر و تعداد سوزنهای آن بیشتر است. حرکت این وسیله میتواند به وسیله موتور الکتریکی و یا به صورت دستی باشد و عملکرد آن هم همانطور که از اسم آن مشخص است، به صورت مُهر زدن روی پوست است. یعنی به جای آنکه یک غلتک سوزندار را بر روی پوست خود بغلتانید یا با استفاده از یک موتور بر روی پوست شما حرکت کند، شما سوزنهای ریز را در حرکتی شبیه به مُهر زدن در پوست فرو میکنید. روش کار این وسیله تا حدودی شبیه به ماشین تاتو است، با این تفاوت که به جای یک سوزن، تعداد زیادی سوزن ریز به صورت همزمان در سطح پوست فرو میروند و البته رنگ یا جوهر تاتو هم در اینجا دیگر وجود ندارد
موارد منع مصرف موقت:
- سرما خوردگی
- عفونت های تب زا یا بیماری های عفونی
- مصرف الکل یا مواد مخدر
- مصرف آنتی بیوتیک ها
- بارداری و شیردهی
- تبخال
- ورم ملتحمه
- پس از انجام جراحی زیبایی (توصیه می شود حداقل یک سال بین جراحی زیبایی و میکرونیدلینگ فاصله باشد).
- پس از شیمی درمانی یا پرتودرمانی (توصیه می شود حداقل ۸ ماه بین شیمی درمانی یا پرتودرمانی با میکرونیدلینگ فاصله باشد).
- پس از انجام IPL یا لیزر درمانی، میکرودرم ابریژن یا درمان با استفاده از اسیدهای میوه (توصیه می شود حداقل یک هفته بین این درمان ها با میکرونیدلینگ فاصله باشد).
عوارض جانبی:
همانند تمام درمان ها، میکرونیدلینگ نیز ممکن است عوارض جانبی در پی داشته باشد، اما این عوارض معمولاً ۷۲ ساعت پس از درمان رفع خواهند شد.
این عوارض عبارتند از:
- قرمزی و تورم
- کلوئید
- هایپرپیگمنتیشن
- هماتوم ( کبودی)
- تبخال
- التهاب و خارش و درد خفیف
- PIH
جهت مطالعه مقاله معرفی دستگاه اگزیمیا اینجا کلیک کنید